Mis de liniebrede kansen niet. Word deelnemer!

Voor slechts € 415 excl. BTW per kalenderjaar bent u in 2023 deelnemer van Liniebreed Ondernemen en profiteert u van de gebundelde ondernemerskracht in de waterlinies. Dat bedrag heeft u snel terugverdiend.

Profiteer van alle voordelen:

Levendig ondernemersnetwerk

Liniebreed Ondernemen brengt ondernemers in de linies in contact met elkaar, met andere ondernemers en met relevante derden. Om de krachten te bundelen en kennis en ervaring uit te wisselen. Je ontdekt dat er veel verbindingen en gezamenlijke kansen zijn.

We zijn de schakel tussen ondernemers, eigenaren en gemeentelijke, provinciale en Rijksoverheid. Ook leggen we contact met andere relevante netwerken en organisaties, bijvoorbeeld toeristische en natuurbeherende organisaties, dienstverlenende bedrijven en vrijwilligers.

Het doel van Netwerken

 • het ondernemersnetwerk te vergroten
 • herbestemming van erfgoed te stimuleren
 • breed kansen te signaleren, bijvoorbeeld voor nieuwe en alternatieve financieringsmogelijkheden.

Wij nemen deel aan diverse overlegorganen, waaronder:

 • Communicatieoverleg Stelling van Amsterdam
 • Communicatieoverleg Nieuwe Hollandse Waterlinie
 • Overlegorganen zoals Waterliniepad, Waterlinieroute, Stuurgroep Limes etc.
 • Erfgoedtafel Oude Hollandse Waterlinie
 • Erfgoedtafel Atlantikwall
 • Erfgoedtafel Romeinse Limes

Google adwords campagnes

Stichting Liniebreed Ondernemen heeft als algemeen nut beogende instelling (ANBI) een Google Grant voor haar website forten.nl. Dit betekent dat we voor onze deelnemers ‘gratis’ (ter waarde van $10.000 per maand) kunnen adverteren via Google Adwords.

Google Ads-advertenties worden in het zoeknetwerk weergegeven naast de zoekresultaten van Google wanneer mensen zoeken naar relevante locaties of producten zoals een cultureel uitje, unieke vergaderlocatie of bijzonder restaurant. Hiermee kunnen we bijdragen aan een betere naamsbekendheid en groter bereik van onze aangesloten partners. In 2022 leverde alle advertenties 633.841 vertoningen en 68.570 klikken op. De gemiddelde click through rate (CTR) was 10,82%.

Gezamelijke marketing & promotie

Website forten.nl

Op de website forten.nl vind je alle activiteiten die op de forten in Nederland worden georganiseerd. De site is actueel en informatief en ontvangt jaarlijks zo’n 400.0o0 bezoekers. Vervolgens wordt er door onze bezoekers meer dan 134.000 keer doorgeklikt naar activiteiten van aangesloten deelnemers. We dragen dus stevig bij aan de traffic naar de websites van de forten, vestingsteden en bunkers.

De site biedt:

 • historische informatie
 • actuele agenda met het complete aanbod op alle linielocaties
 • wandel- en fietsroutes
 • diverse magazines en routegidsen
 • het laatste nieuws

Ook zakelijke informatie zoals de mogelijkheden voor het huren van bedrijfsruimtes is op forten.nl te vinden.

Joint Promotions

Om de forten en waterlinies breed op de kaart te zetten, zoeken we altijd naar mogelijkheden om (doorgaans) met gesloten beurzen een samenwerking aan te gaan met relevante partijen met een groot bereik. Zo werkt Liniebreed o.a. samen met het Nationaal Monumentenportaal, Kidsproof, Bijzonderplekje.nl en LandvanANWB.nl.

Inkoopvoordeel

Deelnemers aan Liniebreed Ondernemen profiteren van gebundelde inkoopkracht. Doordat we gezamenlijk groot inkopen, gunnen aanbieders onze deelnemers gunstige tarieven en voorwaarden. Liniebreed speelt in op wensen van onze deelnemers. Denk aan inkoopcombinaties als afvalcontracten, BHV cursussen op een fort en de inkoop van drukwerk.

Wist u overigens dat u met een ANBI-status 50% van de energiebelasting kunt terugvorderen? Ook met advies staan wij u graag terzijde.

Ondersteuning fondsenwerving

In deze tijd van teruglopende inkomsten biedt Liniebreed Ondernemen u kansen om alternatieve bronnen aan te boren.

Wij ondersteunen u met:

 • Advies
 • Bemiddeling
 • Aanvraag

bij het verwerven van inkomsten (sponsoring, crowd sourcing, subsidie, stimuleringsgelden en private fondsen) voor commerciële linieprojecten.

Naamsbekendheid

Via onze website forten.nl, bereik via onze social media kanalen, het FORT! magazine én onze Google Adwords campagnes kunnen we in grote mate bijdragen aan de naamsbekendheid van uw linieorganisatie, dienst of waterlinieproduct.

Een greep uit onze deelnemers

Het FORT! Jaarmagazine

De jaarlijkse full colour glossy FORT! is een lifestyle magazine dat via eigentijdse thema’s het waterlinie erfgoed onder de aandacht brengt. In dit modern vormgegeven en prettig leesbare blad met een oplage van 45.000 exemplaren is er volop aandacht voor alles wat je op de forten van de waterlinies kunt doen en beleven. Het magazine is verkrijgbaar bij onder meer VVV’s, hotels, restaurants, bibliotheken en natuurlijk op de forten zelf.

Word lid voor €415,- per jaar

Voor slechts € 415 excl. BTW per kalenderjaar bent u deelnemer van Liniebreed Ondernemen en profiteert u van de gebundelde ondernemerskracht in de waterlinies. Dat bedrag heeft u snel terugverdiend.

Vragen of deelnemer worden?

Juke helpt je graag verder! Neem contact met ons op voor meer informatie of bel ons op: 06-30945711 voor meer informatie. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren.