Evenementen

Ondernemers in de waterlinies bieden veel cultuur, recreatie en zakelijke mogelijkheden. Om het publiek op de hoogte te brengen, de samenhang en diversiteit van het brede aanbod te tonen, organiseren we liniebrede evenementen. Deelnemers kunnen aanhaken en zijn verzekerd van aandacht en stijgende bezoekersaantallen. 

Een kleine greep uit de liniebrede activiteiten:

Start Fortenseizoen

In het derde weekend van april begint het toeristische seizoen voor de forten, vestingen, kastelen, bunkers en tussenliggend waterlinie erfgoed. Ieder jaar onder een ander thema (in 2019 is dat "Proef de Linie") organiseren tal van forten, bunkers en vestingsteden activiteiten. Uiteraard met brede promotie via o.a. website, flyers, social media en advertorials in huis-aan-huis kranten.

Mooi Linieland

In meimaand fietsmaand staat het waterlinielandschap centraal tijdens Mooi Linieland. Verken het linielandschap met geheimzinnige militaire bolwerken en prachtige natuur. Dompel je onder in dit imposante “openluchtmuseum” rijk aan sporen uit het verleden. Ontdek fietsend, wandelend of varend wat de rol van water als bondgenoot was. In deze maand promoten we de mooiste fiets- en wandelroutes en arrangementen in de linies.

Fortenfestival

Het fortenfestival is een publiekstrekker van jewelste in de nazomer. Aansluitend aan het Open Monumentenweekend in september organiseren we deze festivalweek, met 4 thema’s:

  • (Openlucht) film
  • Theater
  • Muziek
  • Kunst

Nacht van de Nacht

Zaterdag 26 oktober dooft Nederland massaal het licht tijdens Nacht van de Nacht. Nacht van de Nacht is een initiatief van de Natuur- en Milieufederaties om aandacht te vragen voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Forten en waterlinies steunen dit evenement. Op diverse forten en vestingen worden spannende nachtelijke activiteiten georganiseerd, zoals de lichtjestochten, vleermuizen spotten, sterrenkijken en fakkels maken.

Doe mee en profiteer!

Graag bieden we u de gelegenheid om aan te haken. Neem contact op voor nadere kennismaking of bekijk de agenda voor 1 van onze netwerkbijeenkomsten.