fortenacademie

Thema veiligheid, aansprakelijkheid & verzekeren

Wanneer: maandag 5 november 2018
Tijd: van 16.00 uur tot 19.00 uur
Locatie: Lunet aan de Snel, Lekdijk 56b, 3998 NJ, Schalkwijk

Maandag 5 november organiseert Stichting Liniebreed Ondernemen een Fortenacademie op Lunet aan de Snel over veiligheid, aansprakelijkheid & verzekeren. Forten, unieke locaties maar gebouwd in een periode dat er nog geen bouwbesluit was, waren slechts toegankelijk voor militairen en publiek had er weinig te zoeken. Vandaag de dag hebben veel forten wel publieksfuncties en dienen eigenaren en exploitanten rekening te houden met regels die niet zomaar toepasbaar zijn op deze stenen ridders. Tot welke maatregelen ben je verplicht, wat moet en wat mag, hoe zorg je dat e.e.a. ook architectonisch verantwoord is en last but not least hoe en wat verzeker je om risico’s af te dekken. Ik nodig je van harte uit om 5 november aanwezig te zijn. Indien je zelf niet kunt, mag je natuurlijk ook een collega afvaardigen.

Veiligheid:
Welke veiligheidsrisico’s zijn er op jouw locatie en heb je wel de juiste maatregelen getroffen? Wie is er verantwoordelijk indien een bezoeker van een talud valt en zijn been breekt? Wim Schinkel van Staatsbosbeheer deed onderzoek voor Staatsbosbeheer naar de veiligheid op hun forten voor resp. medewerkers, groen-aannemers en bezoekers en neemt je mee in zijn zoektocht naar de juiste antwoorden.

Verzekeren:
Verandert een verzekering indien er sprake is van een restauratie of herbouw? Wat voor een eigen risico heb je bij stormschade, diefstal of vandalisme? Welke verzekeringen heb je minimaal nodig en wat zijn interessante extra’s? Monumentenverzekeraar Donatus zal je van alle benodigde informatie voorzien.

Om 16.00 uur kan je met een gids het fort bekijken en de borrel start om 17.45 uur, zodat je alle tijd hebt om ervaringen uit te wisselen met collega (fort)ondernemers én na de files naar huis kunt. Meld je hier uiterlijk 1 november aan.

Programma:
16.00 uur: Rondleiding (facultatief)
16.30 uur: Ontvangst
16.45 uur: Welkom door Juke van Niekerk, directeur Stichting Liniebreed Ondernemen
16.50 uur: Veiligheid op de forten door Wim Schinkel, senior bouwkundig adviseur Staatsbosbeheer
17.15 uur: Verzekeren door Gerhard Kuijt, senior adviseur Donatus
17.45 uur: Borrel

Schrijf u hier in:

Organisaties die geen deelnemer zijn van SLO, betalen een bijdrage van 25 euro.

 

Deelname aan rondleiding om 16.00 uur