Aanmelden Dé Vestingstedenvergadering

Wat een mooi vesting-jaar hebben we achter de rug en hoe mooi is het dat er nog steeds bijzondere events op de agenda staan. Neem de NTR-serie over het Rampjaar, waarin ook veel aandacht voor diverse vestingsteden. Je kunt je niet beter wensen dat onze gezamenlijke inspanningen resulteren in een dergelijk document! Dus natuurlijk kijken allemaal Het Rampjaar 1672 op NPO Start!

Natuurlijk vraagt u zich af wat er na 2022 gaat gebeuren. Allereerst gaan sommige vestingsteden nog even door omdat hun Rampjaar in 1673 plaatshad. Het Platform Rampjaarherdenking zal echter eind van dit jaar zijn activiteiten afronden, alle aangesloten steden krijgen natuurlijk een activiteitenverslag.

Zoals velen van u al weten heeft Stichting Liniebreed Ondernemen (Liniebreed) zich de afgelopen jaren vanuit de activiteiten rond forten en waterlinies, landelijk meer en meer ingezet voor Vestingsteden. Ook Platform Rampjaarherdenking werd door Liniebreed Ondersteund, zo werkten wij samen in het kader van het magazine Vesting! In het magazine werd als centerfold de poster van de Rampjaarherdenking geplaatst. Aan de ene zijde een kaart en aan de andere kant een overzicht van alle activiteiten.

De vraag is natuurlijk hoe we al die positieve energie rond de vestingsteden in 2022 continuïteit kunnen geven en blijvend verder kunnen brengen.
We kunnen u geruststellen Liniebreed zal de steun aan vestingsteden en waterlinies voortzetten en de activiteiten van vestingen in Nederland blijvend voor het voetlicht brengen. Inmiddels zijn er 54 vestingen aangesloten bij Liniebreed. De organisatie is daarmee het grootste vestingnetwerk van Nederland. Een groot deel van de deelnemers van het Rampjaarplatform wisten hun weg naar Liniebreed gelukkig al te vinden. En degenen die nog niet zijn ‘“aangehaakt” worden van harte uitgenodigd dat te doen. Alle vestingen in Nederland zijn welkom.

Bijgaand onze Liniebreed Ondernemen propositie. Wanneer u besluit om per 1 januari mee te doen met Liniebreed en ons aller vestingbeweging dan kunt u, zodra u zich opgeeft, in 2022 al direct meedraaien. Zo gaat het ene dan geruisloos over in het andere en gaan we door met alles wat in 2022 is aangezet. Neem bijvoorbeeld VESTING! Magazine door het grote succes in 2022, wordt dit blad ook in 2023 gemaakt. De eerste toezeggingen tot steun van de productie zijn al binnen en deelnemers van Liniebreed kunnen met korting ruimte inkopen (inhoud gaat altijd in overleg). Kijk hier voor Vesting! 2022 https://forten.nl/magazine/vesting-2022/

Maar er staat meer op de agenda. Echter we willen ook graag van u horen waar u behoefte aan heeft. Daarom organiseren Platform Rampjaarherdenking en Liniebreed Ondernemen op 25 november van 10.00 – 12.00 uur een VESTINGSTEDENVERGADERING!  via Teams.

We zullen tijdens die meeting per provincie kort gepresenteerd krijgen wat er dit jaar is neergezet en we halen graag uw behoeften en suggesties op. Alle deelnemers aan het Rampjaar worden uiteraard uitgenodigd. Alle vestingdeelnemers van Liniebreed Ondernemen ook en natuurlijk de vestingsteden in Nederland die nog niet zijn aangehaakt, maar die met hun Vestingstad of gemeente in de toekomst willen aansluiten bij de grotere landelijke beweging. Want samen ben je sterker en beter zichtbaar. Op vestingen.nl ziet u wie u al voorging.

De agenda en de teamslink volgen medio november.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.