C-Fordt: het Cultuurfort Maarsseveen gaat weer open!

Na een periode van verbouwing, mogelijk gemaakt door subsidies van de Gemeente Stichtse Vecht en Provincie Utrecht, gaat op 14 maart het Cultuurfort weer open voor publiek met de tentoonstelling: Het fundament is gelegd!
De openingstentoonstelling van het vernieuwde C-Fordt Maarsseveen is te zien van 14 maart t/m 6 april 2015. De toegang is gratis.

Tentoonstelling
De tentoonstelling laat de ontwikkelingen zien die hebben geleid tot het vernieuwde C-Fordt. Iedereen is uitgenodigd om opnieuw kennis te maken met C-Fordt: een plek waar gezelligheid en cultuur een plekje zullen krijgen. C-fordt is een historische plaats in een nieuw jasje. Een fort waar je bij een tentoonstelling wat kunt drinken, gezellig kunt zitten en ideeën kunt uitwisselen. Een fort voor ons allen. De foto’s die tijdens de openingstentoonstelling door het hele C-Fordt hangen zijn gemaakt door Ineke Vernimmen. Zij is de afgelopen maanden vaak op bezoek geweest bij het fort en heeft foto’s gemaakt voor, tijdens en na de verbouwing. Op deze manier krijgt de bezoeker een goed beeld van de veranderingen op het C-Fordt en wat er allemaal mogelijk is op en buiten het fort.

Tijdens de tentoonstellingsperiode zijn er ook andere dingen te beleven op het fort:
•    20 maart, 9.30-20 uur: Mooi zicht op de zonsverduistering om 10.37 met uitleg door een gids van IVN. Ook wordt er deze dag hard geklust in het kader van NL-DOET. De hele dag zijn we open.
•    29 maart, 10-18 uur: Voorproefje en uitgebreide kennismaking met C-Fordt, terwijl je tegen 17.00 geniet van (life) muziek onder het genot van hapje en een glaasje tijdens de wijnproeverij.
•    6 april, 12 – 17 uur: ‘Fort Boulevard’; diverse activiteiten, een markt vol zelfgemaakte producten en activiteiten voor jong en oud.

Deze tentoonstelling wordt u mede aangeboden door de aannemersbedrijven Jurriëns en Damsteegt, adviesbureau Tenman, hoveniersbedrijf Wisse en de vrijwilligers die met elkaar de klus tot zover geklaard hebben.

Op 17 april begint het fortenseizoen met de opening van de tentoonstelling Verschanste Klanken, waar u een voorproefje van te zien krijgt tijdens de openingstentoonstelling.

Contact C-Fordt 
Herenweg 3
3602 AM Maarssen
Openingstijden: zaterdag en zondag van 10.00-17.00 uur.
Maandag t/m donderdag: check de website www.c-fordt.nl