Doe mee aan Nacht van de Nacht

Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht op zaterdag 26 oktober voor de 15e keer georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties (NMF). Traditioneel op de laatste zaterdagavond en –nacht van oktober, waarop de klok een uur teruggaat en de nacht een uur langer is. Met deze campagne wordt aandacht gevraagd voor het klimaat en energiebesparing op licht, met als doel de hoeveelheid lichtvervuiling in Nederland te verminderen. Wij van Stichting Liniebreed Ondernemen steunen en promoten dit initiatief jaarlijks door de forten en waterlinies op te roepen om deel te nemen aan de Nacht van de Nacht en het cultureel erfgoed na zonsondergang op een bijzondere manier zichtbaar te maken voor publiek.

De achtergrond van de Nacht van de Nacht
De Nacht van de Nacht is een van de grootste maatschappelijke campagnes in Nederland waarin honderden maatschappelijke- en culturele organisaties, gemeenten en bedrijven samenwerken. Samen met 12 ambassadeurs, waaronder Sacha de Boer, Bernice Nootenboom, Vincent Bijlo, André Kuipers, Govert Schilling en Anita Witzier vraagt de Nacht van de Nacht aandacht voor energiebesparing op verlichting en het voorkomen van lichthinder.

Nacht van de Nacht activiteiten invoeren
Doe ook mee! Zet je programma of activiteit z.s.m. in de Liniecommunity met het vinkje ‘Nacht van de Nacht”. Dit is de snelste manier om activiteiten en evenementen aandacht te geven, we assisteren je graag mocht het onverhoopt mis gaan. Ben je nog niet bekend met de Liniecommunity? Dit leggen we - in slechts een half uurtje - telefonisch uit, stuur een mailtje naar info@liniebreed.nl, er wordt zo snel mogelijk contact opgenomen. Heb je wel een activiteit, maar geen tijd dit te plaatsen? Stuur dan je persbericht met een mooie (liggende) foto naar ons, dan zorgen wij dat het online komt. Via de Liniecommunity bereiken we met onze feed heel veel websites en dus veel potentiële bezoekers. Activiteiten die voor 6 oktober met ons worden gedeeld, worden opgenomen in onze advertorial naar de huis-aan-huis kranten. 

Inspiratie nodig?
Organiseer op of rond het fort een lichtjesroute wandeling, ga vleermuizen spotten, sterren kijken, verhalenexcursie, fakkels maken, kampvuur met muziek & marshmallows of organiseer een silent disco. Alle deelnemende locaties komen te staan op onze website.