EUROPEAN FORTRESS DAY

Om het forten en vesting erfgoed van Europa meer onder de aandacht te brengen van een breed Europees publiek, slaan Europese partners de handen in een. Stichting Liniebreed Ondernemen zal zich daarom samen met Efforts -European Federation of Fortified Sites, inzetten om de Eerste Europese Fortendag te organiseren. Het jaar 2018, Europees jaar van het cultureel erfgoed, is hiervoor het startpunt. We zullen eenvoudig beginnen. Dat betekent dat we Europese Fortendag zullen koppelen aan de diverse open monumentendagen in Europa. De data van deze dagen variëren in de diverse landen maar vinden allemaal plaats in de maand september. Op deze manier is dit eerste nieuwe gezamenlijke Europese fortevenement voor de diverse locaties makkelijk op te pakken. Uiteraard streven we er naar om in 2019 de Europese Fortendag een eigen datum te geven. In Nederland zal de Europese Fortendag plaatsvinden op zaterdag 8 september.

Hoe kunt u mee doen?
- Stel uw locatie open voor publiek (dat doet u waarschijnlijk al) en organiseer een activiteit waarin EUROPA een rol speelt.
- Voer uw activiteit in op de Linie-community van Liniebreed Ondernemen (dit geldt voor deelnemers van SLO). Wij zorgen ervoor dat hij ook op de internationale website van de Europese fortendag komt te staan. Wij dragen uw activiteiten uit en zullen via de pers aandacht vragen voor de European Fortressday.
- Neem het European Fortressday logo mee in uw drukwerk van bijvoorbeeld OPEN MONUMENTEN DAG, dat kost niets en zo geeft u uw aankondiging meteen een Europees tintje. U kunt ook zelf een on-line flyer maken en zo uw activiteit via social media aanprijzen. En natuurlijk kunt u een banner op uw website plaatsen om uw Europese betrokkenheid uit te dragen. Het logo is hier te downloaden in jpg en png.
- Om een connectie te maken met andere Europese Forten – en vestingsteden maken we een filmpje/fotoslides waarin we aan de hand van foto’s Europese fortlocaties aan het publiek en aan elkaar voorstellen. Van u hebben we goed beeldmateriaal van uw locatie nodig en een korte omschrijving van de locatie en uiteraard de beschrijving van een activiteit voor publiek met als thema Europa….Iedereen die meedoet, kan de film laten zien, via een bijvoorbeeld een videoscherm, maar ook via en laptop op de balie. Beeld (zo hoog mogelijke resoluti, minimaal 300 DPI) kunt u aanleveren bij leonie@liniebreed.nl. De foto’s en teksten kunnen alleen worden gebruikt wanneer u in de bestandsnaam de naam van uw locatie/fort/vesting/linie vermeldt.

Heeft u vragen neem dan contact op met Juke van Niekerk: juke@liniebreed.nl