Expeditie Waterlinie live!

We hebben het al eerder aangekondigd, maar we kunnen nu met trots zeggen dat Expeditie Waterlinie live staat! Dit is een QR-code speurtocht met als beloning het ‘bezoeken’ van 12 forten in Nederland. Het begint met een initiatiefnemer die de posters van Expeditie Waterlinie wil ophangen. Dit kan een buurtbewoner, vereniging, school, museum, fort, VVV of bijv. sportclub zijn. Hiervoor kunnen gratis posters en bingokaarten opgevraagd worden. De posters worden goed zichtbaar opgehangen, bijvoorbeeld achter een raam, op de schutting, in je fortgang etc. De bingokaarten deel je uit aan de deelnemers, die (met een volwassene) op pad gaan en zoeken naar posters. Zij scannen de QR-code en ontdekken welke forten erachter verstopt zitten. Zo kunnen kinderen twaalf forten in Nederland afstrepen op hun bingokaart en deze digitaal bezoeken! Bij ieder fort vinden kinderen informatie en uitdagingen. Ze leren spelenderwijs meer over forten en waterlinies en gaan actief aan de slag met bijv. een kleurplaat of puzzel. En via de vijf vragen op de Bingokaart, maken ze ook nog eens kans op een prijs, zoals toegangskaarten voor een fort. Elke speurneus die zijn antwoorden indient krijgt sowieso zijn eigen Expeditie Waterlinie Diploma!

Doe ook mee! Lanceer Expeditie Waterlinie zelf op jouw linielocatie of in de school van je (klein)kind. Ga naar expeditiewaterlinie.nl.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.