Fortenfestival wordt Fort & Vrij!

Op dit moment zitten we midden in de campagne ‘Dit is de Plek’; de forten zijn weer open….

Door foto’s en reacties die we uit het hele land ontvangen, begrijpen we dat de abri campagne zijn werk doet. Ook door spots op de regionale radio en advertorials in regionale kranten, weten inmiddels een paar miljoen mensen dat de forten weer open zijn. Veel locaties worden, rekening houdend met de 1,5 meter regelgeving, goed bezocht. Hoe fijn is dat.

Om de forten en waterlinies onder de aandacht van het publiek te blijven te houden, zijn we al weer bezig met het nazomerprogramma; het Fortenfestival met aansluitend het Open Monumenten Weekend – 5 tot en met 13 september.

In verband met de aanhoudende dreiging van het Covid-19 virus lijkt het nu niet verstandig om te spreken van een ‘festival’. Want bij een festival denk je al gauw aan grote groepen mensen en dat kan in deze tijd wellicht afschrikken in plaats van aantrekken. Daarom gaan de activiteiten en de campagne door onder de naam:

Fort & Vrij

Forten bieden bezoekers namelijk ruimte om ook in deze tijd vrij en veilig te kunnen bewegen.

De opzet blijft hetzelfde en het eerder aangekondigde thema ‘Voel je vrij’ waarbij een combinatie wordt gemaakt tussen ‘75 jaar Vrijheid’ en het gevoel van veilig en vrij zijn blijft dus overeind.

Ga aan de slag met dit thema en programmeer activiteiten als verhalen, muziek, optredens, workshops, proeverijen enzovoort.

Graag vragen we je activiteiten zo spoedig mogelijk in de Liniecommunity te zetten of door te geven aan Bram (bram@liniebreed.nl) of Florence (florence@liniebreed.nl), zodat we jouw aanbod op tijd kunnen meenemen in onze promotie. Ook voor de nieuwe publieksnieuwsbrief waarvoor zich binnen twee weken inmiddels

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.