Gratis storytellingtraining 3 juli

In het kader van ons komende zomerevenement Forten vol Verhalen (juli en augustus), biedt Stichting Liniebreed ondernemen samen met het Storytelling Centre een gratis storytellingtraining aan op maandag 3 juli a.s. Deze training is bedoeld voor vrijwilligers en rondleiders die werken op forten binnen Nederland. Een training vol met dé tips en tricks gericht op het gebruiken van verhalen in rondleidingen.

Wat is de kracht van een verhaal en hoe werken verhalen? Waaruit bestaat nu een goed verhaal? In deze training leren we je een aantal verteltechnieken aan om je verhaal op een interactieve manier te vertellen. We gaan ervan uit dat er bepaalde componenten van het historische verhaal vaststaan die meegenomen kunnen worden in het verhaal, maar het verhaal zelf staat niet vast, dat kan op verschillende manieren vorm krijgen tijdens de rondleiding. Dus niet altijd hetzelfde maar wellicht steeds- inspelend op jouw publiek- net weer een beetje anders. Ook de kunst van het weglaten is belangrijk. Moet je alle feiten vertellen of blijft een verhaal meer hangen wanneer een specifiek ding eruit haalt en hier jouw verhaal aan op hangt? We zoomen in op verhaalstructuur en presentatie en door middel van diverse storytelling oefeningen kijken we op welke manieren jij de interactie met het publiek kan vergroten. En zo de aandacht kan blijven vangen.

Heb jij op het jouw fort, in jouw vesting of bij jouw bunker een vrijwilligersteam dat rondleidingen verzorgt, zou je dan deze uitnodiging aan hen door willen mailen? (graag per ommegaande want de training is al op 3 juli!). Of ben jij zelf die waterlinie-vrijwilliger die meer wil leren over verhalen vertellen? Geef je dan op via info@storytelling-centre.nl.

Datum: Maandag 3 juli
Tijd: van 13:00 – 17:30 uur
Plaats: Fort Nieuwersluis, Rijksstraatweg 7b Nieuwersluis
Kosten: Geen