Mogelijke aantasting van bunkercomplex WN105

Zowel Stichting Menno van Coehoorn als de Stichting Militair Erfgoed (SME) maken zich zorgen over de voorgenomen sloop van een stukje Atlantikwall in de Gemeente Westvoorne. Behalve dat het om een zeer zeldzaam type 117-bunker met stalen koepel gaat, zal bij sloop ook de waarde van het gehele complex onherstelbaar wordt aangetast. SME: “Het beleid van de gemeente Westvoorne ten aanzien van het complex is helaas niet eenduidig. Aan de ene kant benoemde de gemeente eerder een hoge waardering, aan de andere kant staat ze nu de sloop van een zeer zeldzame bunker toe.” SME beschouwt zich als belanghebbende. De stichting verzorgt op verzoek van en in overleg met de particuliere eigenaar de publieke toegang tot het buurdeel van het complex aan de Windgatseweg 1A. Bekijk het item van TV Rijnmond.

 

 

 

Ook deelnemer worden?

Word deelnemer en sluit je aan bij het brede netwerk. Voor €395 per jaar krijg je toegang tot alle diensten van Liniebreed en word je onderdeel van de ‘Liniecommunity’.

Wij helpen je graag verder met informatie over onze diensten. Stuur een bericht naar info@liniebreed.nl, of meld je aan via onderstaande button.