Nieuwe deelnemers: Vestingstad Veere en Fort de Gagel

Liniebreed Ondernemen verwelkomt twee nieuwe deelnemers.

Gemeente Veere besloot recent aan te sluiten bij Liniebreed. Ooit was Veere een belangrijke handelsstad, vanwege de gunstige ligging aan zee. Met name de handel in wol rond de zestiende eeuw was groot. De eerste grachten en stadsmuren stammen uit 1340. Tijdens de 80-jarige oorlog werden de stadsmuren vervangen door wallen en later werden deze door Napoleon opgehoogd. Gemeente Veere is deelnemer geworden om enerzijds de pittoreske en sfeervolle vestingstad meer onder de aandacht te brengen en anderzijds om ook de bunkers en de Bunkerverhalen van Dishoek een podium te geven via onze kanalen. Dit bijzondere bunkercomplex in de Zeeuwse duinen is onderdeel van de Atlantikwall. Veere is de zesde vestingstad in Zeeland die aansluit bij Liniebreed: Aardenburg, Hulst, IJzendijke, Sluis en Tholen gingen al voor. Maar Zeeland heeft nog 14 andere vestingen die het bezoeken waard zijn. Na Gelderland (26) heeft Zeeland de meeste vestingen in Nederland, namelijk 22.

Fort de Gagel, eigendom van de gemeente Utrecht, heeft een gigantische restauratie achter de rug en heeft deze week haar deuren geopend bij wijze van proef. Gemeente en ondernemers Sybren Ophof en Pascale Heinsius hebben er samen iets prachtigs van gemaakt. De authentieke sfeer en kenmerken van het fort zijn gecombineerd met een eigentijdse stijl. Een plek om te genieten van lunch, borrel of diner. De voormalige ruimtes zoals de munitiekamers en het bomvrije wachthuis zijn ingericht als vergaderzalen en een sfeervolle feestlocatie. Het eiland van Fort de Gagel vormt de perfecte uitvalsbasis of tussenstop voor een fietstocht of wandeling. Je kijkt uit over het Noorderpark en ook het Gagelbos vind je op loopafstand. Een aanrader! Fort de Gagel opent 1 september haar deuren en is 7 dagen per week open.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.