Vrijwilligers Fort Edam winnaar van de Fortpilaar

Donderdagmiddag 19 januari is tijdens de nieuwjaarsborrel van Stichting Liniebreed Ondernemen op Fort Altena de ‘Fortpilaar’ uitgereikt aan Fort bij Edam door Fort Evenementen. De nieuwe award is specifiek bestemd voor forten die voornamelijk door vrijwilligers worden gerund. Doel is om met dit bedrag een duurzame investering te doen in het betreffende fort dat bijdraagt aan het behoud en herstel van cultureel erfgoed. De vrijwilligers van Staatsbosbeheer van Fort Edam hebben dit jaar de prijs in de wacht gesleept. Met de prijs ontvangen zij € 2.000,- om kachels te kunnen plaatsen in het fort.

De Fortpilaar
Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsborrel van Stichting Liniebreed Ondernemen werd de ‘Fortpilaar’ uitgereikt door het bedrijf “Fort Evenementen”.  De eigenaren, Patricia Nederbragt-Lammers en Robert-Jan Nederbragt, reiken in samenwerking met SLO jaarlijks de prijs uit aan een project waarbij wordt bijgedragen aan het herstel van de forten. Fort Evenementen heeft het afgelopen jaar voor elk verkocht evenement een donatie gevraagd aan haar gasten voor dit mooie project. Forten kunnen voor de Fortpilaar aan het einde van het jaar een aanvraag doen voor bijvoorbeeld het herstel van een ruimte in een fort of nieuwe kleding voor vrijwilligers. De vrijwilligers van fort Edam dienden een projectplan in om kachels te plaatsen, zodat zijzelf en de bezoekers er voortaan er warm bij zitten. Op een duurzame wijze deze verwarmingsinstallatie neerzetten is één van de uitgangspunten. Met de €2.000,- kunnen de vrijwilligers van Staatsbosbeheer hun project gaan uitvoeren.

Fort Edam
Elke woensdag is fort Edam geopend voor publiek van 10.30 tot 15.00 uur. De vrijwilligers van Staatsbosbeheer staan dan voor u klaar en leiden u rond in het fort. Zij kunnen alles vertellen over de Stelling van Amsterdam, de geschiedenis van fort Edam en de verschillende tentoonstellingen. Kijk op de website www.fortbijedam.nl voor meer informatie.

Hans Hendriks, Tineke en Piet Meijer van Fort bij Edam nemen de cheque en Fortpilaar in ontvangst uit handen van Patricia en Robert-Jan Nederbragt van Fort Evenementen.