BankGiro Loterij

De BankGiro Loterij bestaat al sinds 1961 en is de cultuurloterij van Nederland. Iedere trekking maken deelnemers kans op meer dan honderdduizend prachtige prijzen, zoals geldprijzen, cadeaubonnen, stedenreizen en keuzeprijzen. Dankzij deze deelnemers steunt de BankGiro Loterij culturele organisaties die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed en werven we fondsen om hun activiteiten te ondersteunen. Ook geven wij bekendheid aan hun werk.

Dit jaar werd er een recordbedrag van € 84.349.784 uitgekeerd aan 77 culturele organisaties door heel Nederland. Het in 2022 officieel te openen Nationaal Holocaust Museum ontving de grootste financiële injectie van 1,5 miljoen euro. Ook Paleis Het Loo werd verrast met een bijdrage van 1,2 miljoen euro voor een permanente tentoonstelling over de bewoners van Oranje van het Paleis door de eeuwen heen. Daarnaast kregen o.a. Stichting Liniebreed Ondernemen, de Nederlandse Kastelenstichting, Nationaal Militair Museum en Stichting Nederland Monumentenland een eenmalige schenking. Dankzij 700.000 deelnemers is er sinds 1998 ruim € 1 miljard uitgekeerd aan partners! De miljoenen zijn bedoeld om cultureel erfgoed te behouden en toegankelijk te maken voor publiek.

Onze cases

Schenking aan Liniebreed Ondernemen

Tijdens het Goed Geld Gala op 5 februari 2019 ontving Stichting Liniebreed Ondernemen een eenmalige schenking van €300.000 van de BankGiro Loterij. Met deze bijdrage helpen we forten en vestingen een zo groot mogelijk publiek te bereiken.

BankGiro Loterij VIP-kaart

De BankGiro Loterij heeft voor het forten- en waterlinie erfgoed een erg interessante achterban met 500.000 VIP-kaart houders. Daarmee krijgen ze gratis toegang bij ruim 100 musea, korting op dagjes en avondjes uit én kans om exclusieve evenementen te bezoeken. Wil jij ook minimaal 25% korting aanbieden? Neem dan contact op met Liniebreed Ondernemen

Liniebreed is verguld met de eenmalige schenking van
€ 300.000. Met deze toekenning én erkenning, kan het forten- en waterlinie erfgoed in Nederland nog beter op de kaart worden gezet.

Juke van Niekerk

Directeur Liniebreed ondernemen