In navolging van Expeditie Waterlinie maakte Liniebreed Ondernemen in opdracht van de Erfgoedtafel Atlantikwall van de provincie Zuid-Holland het educatieve product Expeditie Atlantikwall: een spannende en leerzame QR Bunkerspeurtocht voor kinderen van 6 t/m 12 jaar met als beloning het ‘bezoeken’ van 12 bunkers langs de kust van Nederland.

Geïnteresseerden kunnen gratis een set posters en bingokaarten bestellen en Expeditie Atlantikwall in hun buurt lanceren. Bijvoorbeeld in samenwerking met een basisschool, scouting, sportclub, museum, bibliotheek of wijkgebouw. De initiatiefnemer maakt een route door de wijk en hangt de posters goed zichtbaar op, bijvoorbeeld achter een raam, op de schutting, op een (school)gebouw etc. Maar dit kan ook binnen zijn in een museum of in een bunker. De bingokaarten worden uitgedeeld aan de kinderen, die (eventueel met een begeleider of hun ouders) op pad gaan om de posters te vinden. Per poster scannen de kids de QR-code en ontdekken welke bunkers erachter verstopt zitten. Zo kunnen ze 12 bunkers in Nederland afstrepen op hun bingokaart en deze digitaal bezoeken! Bij iedere bunker vinden kinderen informatie en uitdagingen. Ze leren spelenderwijs meer over bunkers en de Atlantikwall en gaan actief aan de slag met bijv. een kleurplaat of puzzel. En via de vijf vragen op de Bingokaart, maken ze ook nog eens kans op een prijs, zoals gratis toegangskaarten voor een bunker. Elke speurneus die zijn antwoorden indient via expeditieatlantikwall.nl, krijgt sowieso zijn eigen Expeditie Atlantikwall Diploma!

Project in het kort

  •  Spelenderwijs bunkers in Nederland ontdekken
  •  Kinderen in beweging
  •  Puzzels, kleurplaten, video’s
  •  Eigen diploma voor de superspeurneuzen

Lanceer Expeditie Atlantikwall zelf en bestel of download gratis posters en bingokaarten op www.expeditieatlantikwall.nl.

Wil jij van jouw linie of erfgoedlijn ook een eigen educatieve expeditie? Neemt contact op met Titia de Zeeuw voor een offerte.

Werk ook samen met Stichting Liniebreed Ondernemen.

Titia de Zeeuw helpt je graag verder!

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Meer projecten

Werk ook samen met Stichting Liniebreed Ondernemen.

Projectmanager Titia de Zeeuw helpt je graag verder! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.