Anderhalf jaar geleden kwam Liniebreed Ondernemen in contact met Stichting Cultureel Erfgoed Koude Oorlog (S-CEKO). Men had een plan: op 22 en 23 oktober 2022 de Cubacrisis herdenken die 60 jaar geleden plaatsvond, door middel van het openstellen van zo veel mogelijk Koude Oorlog locaties dat weekend. Overigens speelde dit alles ver voor de aanval van Rusland op Oekraïne. Maar de thematiek is helaas actueler dan ooit. De communicatie ging via de app, en dat is bijzonder leuk en intensief. Een groep van super enthousiaste vrijwilligers die van ’s morgens vroeg en vaak tot ’s avonds laat – immers iedereen heeft ook nog een baan- in anderhalf jaar een beweging hebben neergezet om de historie en het verhaal van de Koude Oorlog te vertellen.

Als Stichting Liniebreed Ondernemen mochten we dit initiatief communicatief ondersteunen dankzij een schenking van de VriendenLoteri). We maakten een mooie folder die in een oplage van 10.000 stuks op de locaties wordt verspreid. Daarnaast maakten we online banners, een radiocommercial, betaalde Facebook-campagne, en een website koudeoorlog.nl waar de 50 locaties op staan die 22-23 oktober geopend zijn voor publiek.

Gaaf om te zien hoe een fantastisch vrijwilligersinitiatief met de communicatiepower van Liniebreed Ondernemen zo’n resultaat kan hebben. Sleutels: samenwerking, respect voor elkaar en natuurlijk ook a “little help from our FRIENDS (VriendenLoterij)” Alle neuzen dezelfde kant op, wat een mooie beweging!

Radio commercial Radio 1 en 4

 

Diverse downloads/ communicatiemiddelen

Persbericht
Logo Erfgoed Koude Oorlog
Folder Koude Oorlog weekend 2022
Kaart deelnemers Koude Oorlog Weekend
Banner Facebook omslag
Banner vierkant/ Instagram
Banner rechthoek
Banner langgerekt

 

Werk ook samen met Stichting Liniebreed Ondernemen.

Titia de Zeeuw helpt je graag verder!

Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Meer projecten

Werk ook samen met Stichting Liniebreed Ondernemen.

Projectmanager Titia de Zeeuw helpt je graag verder! Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.