Aanmelden Netwerkbijeenkomst 12 oktober 2023

Liniebreed Ondernemen nodigt je uit voor een themabijeenkomst ‘Vrijwilligers werven, hoe doe je dat?’ op donderdag 12 oktober op Fort Honswijk.

Vrijwilligersinzet is een belangrijke pilaar waar erfgoedbeheer, het behoud en de presentatie op leunen. Alleen al in het zuidelijke deel van de Hollandse Waterlinies, zo onderzocht Liniebreed, zorgen zo’n 300 fortvrijwilligers voor 1500 uur vrijwilligersarbeid per week! Maar die toewijding vind je steeds minder terug in de huidige maatschappij. Want de wens om op vaste tijden op vaste locaties voor meerdere jaren als vrijwilliger actief te zijn, maakt plaats voor een meer projectmatige behoefte om bij te dragen.

Hoe vind je nieuwe vrijwilligers voor jouw fort of organisatie? Hoe vind je rondleiders? Hoe vind je de “jonge” mensen die jouw taak straks overnemen? Hoe ga je allianties aan om te zorgen dat erfgoed wordt behouden, en het museum open kan blijven? Hoe leer je “om te denken” om nieuwe doelgroepen te boeien? Het zijn vragen die Liniebreed heel regelmatig bereiken. Daarom organiseren we op 12 oktober a.s. de netwerkbijeenkomst: Vrijwilligers werven hoe doe je dat?

Locatie: het prachtig gerestaureerde Fort Honswijk dat zich momenteel onder het concept “Nachtfort” ontpopt tot een nieuwe kolonie van ondernemers, creatievelingen en fortliefhebbers. Fortbaas Igor Sansici vertelt er meer over ter plekke. Vervolgens neemt Laura Grijns – regioconservator samenwerkende Musea Gooi en Vecht- u mee in het project Museumhelden, waarbij diverse musea en erfgoedlocaties de handen ineen sloegen om een nieuwe lichting vrijwilligers te werven via een regiobrede campagne. Daarna volgt de presentatie ‘Effectief vrijwilligers werven’ door het Kenniscentrum Vrijwilligers. Natuurlijk is er vooraf tijd om het prachtige Honswijk te bekijken en we sluiten af met een borrel, soep en een broodje.

Deze bijeenkomst is voor alle deelnemers van Liniebreed en iedereen die dat wil worden. Maximaal 2 personen per organisatie. Geef je snel op! Vol is vol.

Programma:
16.00 – 17.00 uur Rondleiding (facultatief)
17.00 – 17.15 uur Ontvangst koffie/ thee en koek
17.15 – 17.40 uur Nachtfort (nieuwe ondernemer) over ontwikkeling op Fort Honswijk
17.25 – 17.40 uur Presentatie Liniebreed (over Weekend van het Verdedigings-Erfgoed)
17.40 – 18.00 uur Laura Grijns, projectleider Museumhelden gezocht, over hun campagne gericht op het vinden en versterken van de Gooise Museumvrijwilligers
18.00 – 18.45 uur Presentatie ‘Effectief vrijwilligers werven’ door Kenniscentrum Vrijwilligers
18.45 – 19.00 uur Vragen en afsluiting
19.00 – 20.00 uur Broodjes, soep en netwerken

Meld je snel aan (uiterlijk maandag 9 oktober), via onderstaand formulier. Daarin kan je ook aangeven mee wilt met een rondleiding. Dit is zeker aan te raden!

Adres: Fort Honswijk, Lekdijk 58, 3998 NJ Schalkwijk

NB: Deze bijeenkomst is bedoeld voor deelnemers en relaties van Liniebreed.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.