Verdedigingserfgoed nieuw leven inblazen: een prachtige ontwikkeling!

Na lange tijd van verwaarlozing en achterstallig onderhoud zijn de forten weer helemaal in beeld. De UNESCO status voor de Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse waterlinie, samen met  subsidiemogelijkheden vanuit de overheid hebben hierin zeker ook een rol gespeeld.

Marco Bruijnes Architecten werkt als restauratiearchitect vanaf 2011 regelmatig mee aan restauraties, verduurzaming  en herbestemmingen van forten en andere gebouwen op fortterreinen. Op verschillende gebieden ondersteunt het bureau eigenaren en initiatiefnemers bij grote en kleine restauraties, subsidieaanvragen, herbestemmingen en soms ook nieuwbouw in de vorm van bijvoorbeeld de reconstructie van een genieloods.

Fortenprojecten waar Marco Bruijnes Architecten aan gewerkt heeft zijn o.a. Fort Honswijk, Fort aan de Drecht, Fort de Kwakel, Fort Nigtevecht en Fort Prins Frederik. Momenteel is Marco Bruijnes Architecten betrokken bij de reconstructie van een genieloods op forteiland IJmuiden, het aanvragen van herbestemmings-subsidie voor Fort Edam en een onderhouds-subsidieaanvraag bij de Provincie voor Fort Vijfhuizen. Marco Bruijnes Architecten werkt in dit kader samen met diverse opdrachtgevers, waaronder Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, maar ook particuliere opdrachtgevers, stichtingen, commerciële bedrijven en gemeenten.

Als deelnemer van Liniebreed Ondernemen woont Marco Bruijnes Architecten regelmatig netwerkbijeenkomsten bij waar Marco als architect altijd bereid is mee te denken met andere deelnemers en een toelichting kan geven op de diensten die verleend kunnen worden. Regelmatig wordt samengewerkt met COUP, ook een partner van Liniebreed Ondernemen. Op de website Marco Bruijnes Architecten is uitgebreide informatie te vinden over de fortenprojecten en de dienstverlening: Marco Bruijnes Architecten » Forten

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.