Bescherm erfgoed door het vertellen van verhalen

Op 28 april heeft Minister van Engelshoven in een brief aan de Tweede Kamer aanvullend beleid gepresenteerd voor de erfgoedthema’s archeologie, militair erfgoed, herinneringserfgoed en erfgoed van na 1965 (Post 65). Deze benadering staat in relatie met de wens van de minister om Nederland het Verdrag van Faro te laten ratificeren. Dit verdrag benadrukt de verbindende waarde van erfgoed door verhalen en betekenissen en het belang van deelname door de samenleving. Van Engelshoven: “Inzetten op het vertellen van verhalen van, voor en door de samenleving beschouw ik als een aanvullend middel om erfgoed te beschermen. Wie de verhalen achter het erfgoed kent, wil het graag doorgeven.”

Dat historische gebouwen en plekken belangrijke dragers van gebeurtenissen en verhalen zijn, wist Liniebreed Ondernemen natuurlijk al heel lang ?. Niet voor niets organiseren we jaarlijks gidsen- en storytelling trainingen en dragen we op allerlei manieren de verhalen van ons forten- en waterlinie erfgoed uit.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.