Druk bevaren Linie-pontjes van Uit®waarde

Kerk-Avezaath – Het vaarseizoen 2023 verliep voor de pontjes van Uit®waarde goed. Dit jaar zijn de waterstanden niet dusdanig geweest dat de pontjes uit de vaart moesten worden genomen.
Om het emissieloos varen verder uit te rollen zijn er dit seizoen drie nieuwe pontjes afgeleverd. De verbindingen Rhenen-Lienden, Batenburg-Demen en Ravenstein-Niftrik werden gedurende het seizoen voorzien van een nieuwe e-pont. Alle ponten werden gedoopt en voorzien van een nieuwe naam.

Ondanks het wisselende weer zijn er veel fietsers en wandelaars overgezet. Opvallend is de stijging van de aantallen op het veer Rhenen-Lienden; de Limeslijn.
In bijzijn van bemanningsleden en bestuurders van de oevergemeenten zijn gisteren de jaarcijfers bekend gemaakt:

  • De tien toeristische voetveren in het Rivierengebied hebben dit jaar gezamenlijk 119.645 passagiers overgezet. Met dit aantal is het gebruikelijke aantal van vóór de Coronacrisis weer bereikt.
  • De fiets- en voetveren over de Waal tussen Varik-Heerewaarden, Druten-Dodewaard en Beuningen-Slijk-Ewijk hebben samen 41.689 passagiers overgezet (in 2022: 26.205). De pont Druten-Dodewaard had dit jaar de meeste overzettingen: 18.148.
  • De Maaspontjes, die varen tussen Batenburg en Demen en Ravenstein en Niftrik alsmede het Pontje Ham, hebben samen 35.463 vervoerd. Iets minder passagiers dan het jaar daarvoor.
  • De pontjes Rhenen-Lienden en het Renkumse Veer (Neder-Rijn) zetten samen 29.057 passagiers over. De Liniepont (Lek), onderdeel van Nieuwe Hollandse Waterlinie heeft 5.232 (2022: 2.990) personen overgezet.
  • Het veertje Heukelum-Galgenwaard dat vaart over de Linge, tenslotte zette 8.204 passagiers over. Dat is iets minder dan het jaar daarvoor.

We zijn zeer content met het aantal overgezette passagiers en danken onze vrijwilligers hiervoor. Het nieuwe vaarseizoen start op Koningsdag zaterdag 27 april 2024.
Volg ons op Facebook en Twitter of kijk op uiterwaarde.nl voor het laatste nieuws.

OPROEP:
Heeft u een Groot Vaarbewijs of Rijnpatent? Kom dan gezellig varen op één van onze Waalveren. Wij bieden u een leuke vrijetijdsbesteding en stellen daar een vrijwilligersvergoeding tegenover. Heeft u zin om ons vrijwilligersteam te komen versterken, neem dan hier contact met ons op.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.