Hollandse Waterlinies Vrijwilligersbijeenkomsten

Beste vrijwilliger, beste ambassadeur van de Hollandse Waterlinies,

Je bent goud waard!
Nu vraag je je misschien af waarom en waarvoor?
Dat zal ik uitleggen.

Jij bent samen met collega-vrijwilligers heel belangrijk voor het UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Zonder jullie inzet zouden een heleboel locaties niet open kunnen voor het publiek. En zonder jullie zouden heel veel locaties er verwaarloost bij liggen. Jullie zijn de gastheren en gastvrouwen en beheerders van al die bijzondere plekken en daarmee ambassadeurs voor de Hollandse Waterlinies.

Daar willen we je graag voor bedanken en dat doen we door je uit te nodigen voor een vrijwilligersbijeenkomst inclusief een gezellige lunch ergens in de Hollandse Waterlinies. Je mag zelf kiezen naar welke locatie je gaat.

Naast je bedanken nemen we je ook graag mee in het grote verhaal van UNESCO Werelderfgoed Hollandse Waterlinies. Wat maakt het zo bijzonder en hoe kan jij een nog betere ambassadeur worden voor dit unieke erfgoed. Om eens inspiratie op te doen op een andere plek krijg je een rondleiding van een collega ambassadeur. En daarna lunchen we dus gezamenlijk.

Het programma ziet er globaal als volgt uit:
10.00 uur Ontvangst met koffie/ thee en iets lekkers
10.30 uur Presentatie (UNESCO en rol als ambassadeur)
11.15 uur Dankwoord en korte kennisquiz (met wethouder/burgemeester)
11.45 uur Rondleiding over het fort
13.00 uur Lunch
14.00 uur Einde

De vrijwilligersbijeenkomsten worden georganiseerd (met medewerking van Liniebreed Ondernemen) op 7 locaties in de Hollandse Waterlinies op verschillende data in november en ook nog één in december. We willen je graag de kans geven om naar een locatie te gaan die niet direct om de hoek ligt. Om dit voor iedereen mogelijk te maken, bieden we een reiskostenvergoeding aan. Wel willen we iedereen vragen om zoveel mogelijk te carpoolen.

Overleg met je collega vrijwilligers naar welke bijeenkomst jullie willen komen en meld je vóór 31 oktober 2023 aan via onderstaand formulier.

We hopen je te ontvangen op een van de forten!

Kirke Mulders

Coördinator Uitdragen
Namens het Sitebureau Hollandse Waterlinies

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.