Leontine Ruiters ontvangt eerste exemplaar gloednieuw FORT! Magazine

Vlak voor de Start Fortenseizoen rolde het nieuwe FORT! Magazine van de persen. De 8e inmiddels en hij wordt steeds dikker. Mede dankzij een schenking van de BankGiro Loterij, was Liniebreed in staat om de oplage te verhogen naar 45.000 exemplaren. Ambassadeur van de BankGiro Loterij, Leontine Ruiters, nam vrijdag 28 mei het eerste exemplaar in ontvangst op Fort Uitermeer in Weesp. Leontine Ruiters: “Wat een historische, veelzijdige en een fotogenieke plekken die forten! Echt geweldig! Mijn zoon nam ooit een film bij Fort bij Kudelstaart op, we waren toen al onder de indruk van de spannende en robuuste fortruimtes. Wat goed dat er zo veel forten zijn gerestaureerd en dat er nu voor iedereen iets te leren en te beleven is.”

Deze week wordt maar liefst 60 pagina’s linie-leesplezier verspreid over zo’n 500 locaties. Met het oog op de UNESCO-Werelderfgoed nominatie van de Nieuwe Hollandse Waterlinie als uitbreiding van de Stelling van Amsterdam, brengt FORT! een ware Ode aan deze Hollandse Waterlinies. Ook vele andere linies én vestingsteden krijgen bijzondere aandacht in dit nummer. Van Atlantikwall en Stelling Den Helder tot Romeinse Limes en Zuiderwaterlinie.

Het magazine kan gratis meegenomen worden bij 130 forten, VVV’s, of lees het digitaal op forten.nl.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.