Nieuwe deelnemers

Liniebreed verwelkomt Gemeente Schouwen-Duiveland als nieuwe deelnemer. De Zeeuwse gemeente heeft twee prachtige vestingen binnen haar grenzen: Brouwershaven en Zierikzee. Zierikzee heeft haar middeleeuwse vestingbouwkundige grondvorm grotendeels behouden en kent meer dan 500 monumenten. De stad op het eiland Schouwen-Duivenland is ontstaan in de 10e eeuw en bracht de historische stad rijkdom, welvaart en schoonheid dankzij handel, nijverheid en visserij. In Brouwershaven zijn de wallen en grachten aan de oost- en noordzijde nog bewaard gebleven. Brouwershaven telt na Zierikzee de meeste monumenten van het eiland.

Daarnaast is architectenbureau Broekbakema deelnemer geworden, opgericht in 1910 en gevestigd in de befaamde Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Zij geven gebouwen graag een duurzaam tweede leven; van kleinschalige herbestemmingen tot complexe nieuwe gebouwen en complete masterplannen. Broekbakema is ervaren in het begeleiden van diverse soorten transformaties, van modern kantoorgebouw en school tot musea en Rijksmonument. Bekijk hier hun indrukwekkende portfolio.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.