Nieuwe deelnemers

In 2024 verwelkomen we twee nieuwe deelnemers Cicerones en het Zandvoorts Museum.
Cicerones organiseert stadswandelingen in verschillende (vesting)steden met een team van 80 deskundige en enthousiaste gidsen. Voor musea, bezoekerscentra waar wordt gewerkt met vrijwillige rondleiders, organiseert Cicerones tevens de gidsentraining ‘Rollen van de Rondleider’. De training wordt verzorgd door Loredana Cannas, die de cursus enkele jaren geleden ook al gaf aan de vrijwilligers in de Hollandse Waterlinies.
In het Zandvoorts Museum is vanaf maart 2024 de bunkertentoonstelling ‘Het verborgen verleden van Zandvoort’ te zien. De Atlantikwall bunkers in Zandvoort zijn weggestopt om de afschuwelijke geschiedenis van de badplaats te vergeten. Er is letterlijk zand over het verleden gelegd. Zowel het heden, wederopbouw als verborgen verleden komen aan bod in deze nieuwe tentoonstelling. Tevens is er een documentaire te zien over Zandvoort tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.