Studenten knappen botenloods bij Fort Sabina op

De langverwachte opknapbeurt van de botenloods bij Fort Sabina komt steeds dichterbij. Het gebouw waarin vroeger torpedo’s en boten lagen, huisvest straks een kantooratelier en een permanente expositieruimte. Provincie Noord-Brabant, gemeente Moerdijk, Staatsbosbeheer en de beherende stichting Fort Sabina knappen het oude verdedigingswerk op.  De aanpak van de botenloods is het sluitstuk”, zegt Toon Iding. Hij geeft leiding aan de jongerenlijn GRUTS van het programma erfgoed, een provinciaal project om beeldbepalende cultuurhistorische complexen te behouden. Hierbij worden studenten (mbo, hbo of universitair) ingezet bij wijze van stage of afstudeerproject. Na zes maanden neemt een nieuwe groep het overZe houden zich o.a. bezig met ideevorming, het maken van een bouwplan en het regelen van vergunningen en subsidie. Leerlingen uit het VMBO richten zich op de uitvoerende kant en gaan o.a. metselen en timmeren. 
https://www.bndestem.nl/moerdijk/studenten-knappen-verpauperde-botenloods-bij-fort-sabina-op~aba278cf/?referrer=http%3A%2F%2Fm.facebook.com%2F  

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.