Uitreiking drie Linie Awars

Op 19 januari kon Liniebreed eindelijk -na drie jaar- weer live Linie Awards uitreiken. Een prettig jaarlijks gebruik wat begon in 2012. Dit jaar viel de eer te beurt aan drie bijzondere Linie-ondernemers, allemaal vanuit een andere invalshoek:

Jos Peters – Fort Pannerden
Jos Peters vond als bedrijfsleider en daarna directeur van Fort Pannerden de neuzen dezelfde kant op. Pannerden werd 2015 heringericht tot belevingscentrum met geld van de toenmalige BankGiroLoterij. Bij een aangepaste invulling hoorde ook een andere vorm van management van het fort. De balans tussen de inzet van betaalde krachten en vrijwilligers en het vinden van een goede horecaexploitant bleven uitdagingen. Jos Peters heeft in de afgelopen paar jaar laten zien hoe je alle stakeholders op een fort tot hun recht kan laten komen en met elkaar kan laten floreren. Het fort als geheel doet dat nu ook!

Mirjam en Gert Schaap – Fort bij Uithoorn
Mirjam en Gert Schaap kochten lang geleden Fort bij Uithoorn. Als vastgoed-ondernemers kwamen ze er de afgelopen jaren achter dat de ontwikkeling van maatschappelijk vastgoed/ erfgoed andere koek was. Grote plannen werden passender gemaakt. En met vallen en opstaan blijven ze met veel liefde, geduld en passie werken aan een passende bestemming voor hun fort. Met een vast vrijwillgersteam wordt al jaren gezorgd voor het onderhoud. Voor hun volhardendheid, lange adem en optimisme – inmiddels worden er veelbelovende stappen gemaakt om tot een passend plan te maken met een prettige groep ondernemers – kregen Mirjam en Gert de Linie Award.

Bernt Feis – Oude Hollandse Waterlinie & Rampjaarherdenking
Bernt Feis was jarenlang actief als directeur van de Stichting Oude Hollandse Waterlinie (SOHW) en passievol trekker van het daadwerkelijk op de kaart zetten van deze linie. Eerst vanuit Stichting Groene Hart en daarna dus vanuit een specifiek gerichte organisatie. Na zijn pensionering bij de SOHW, gaf Bernt een bijzonder slotakkoord. Hij zette Platform Rampjaarherdenking op en werkte met een actieve groep van jonge stagiaires en vrijwilligers aan het informeren en activeren van vele vestingsteden tijdens de herdenking van het Rampjaar in 2022. Met een vol en gevarieerd landelijk publieksprogramma als gevolg. Bernt heeft een positieve beweging neergezet die Liniebreed op vestingstedengebied gaat proberen voort te zetten. Daarnaast kreeg Bernt de NPO zo ver een serie over het Rampjaar te maken die in het najaar 2022 werd uitgezonden.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.