Vier nieuwe deelnemers

Liniebreed Ondernemen is verheugd met vier nieuwe deelnemers.

Nieuwe deelnemers in Noord-Holland!
Van harte welkom gemeenten Uitgeest en Alkmaar. Gemeente Alkmaar heeft op haar grondgebied Fort Markenbinnen, onderdeel van de Stelling van Amsterdam, en Museum Alkmaar 40-45, onderdeel van de Atlantikwall. In Bunker R616 wordt de geschiedenis van Alkmaar tijdens de Tweede Wereldoorlog verteld en vinden wisselende exposities plaats. Gemeente Uitgeest heeft twee forten binnen haar gemeentegrenzen: Fort bij Krommeniedijk (Fort K’IJK) en het vrijwilligersfort Fort aan den Ham. Dankzij de steun van de gemeente, kan Liniebreed nu ook de openstelling en activiteiten van Fort aan den Ham promoten voor een breder publiek. Wat fijn dat steeds meer Stelling van Amsterdam-gemeenten- die overigens dus ook vaak Atlantikwall gemeenten en soms vestingsteden tegelijk zijn- meedoen met het netwerk van Liniebreed Ondernemen. Steeds vaker kijken gemeenten op een cultureel-ondernemende manier naar het forten-, linie-, vesting- en Atlantikwall erfgoed en voelen zich thuis bij Liniebreed Ondernemen. Los van het feit dat vrijwilligersorganisaties mogelijk via een gemeente kunnen worden gefaciliteerd, is het ook een erkenning voor het historisch en cultureel belang van militair erfgoed en helpt u mee om de unieke verhalen van dit bijzondere erfgoed te vertellen!

Nog twee nieuwe deelnemers
Naast het Grebbelinie Bezoekerscentrum is nu ook Restaurant Grebbelounge aangesloten. Naast een fijn terras op Fort aan de Buursteeg bieden ze ook arrangementen, sportieve activiteiten (bijv. een tour met de E-chopper) en zakelijke verhuur aan (voor personeelsfeesten of bruiloften).
Brouwerij Maximus in Utrecht De Meern brouwt met stoom ambachtelijke (speciaal)bieren op haar eigen koperen installatie. De basis van de bieren wordt gevormd door zuiver water, gerst, hop en gist. De brouwerij ligt pal langs de Romeinse Limes. Voor de (hopelijke) viering van de UNESCO Werelderfgoed status van de Neder-Germaanse Limes wordt een speciaal Limes-bier ontwikkeld.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.