Zeilfort Kudelstaart wordt icoon voor de watersport

Fort Kudelstaart is al meer dan 100 jaar een begrip in Aalsmeer en Kudelstaart. Jarenlang was deze parel afgesloten voor publiek. Achter de afgesloten hekken gaan een prachtig forteiland en een oud fort met grote cultuurhistorische waarde schuil.

Martijn de Liefde wil dit mooie fort samen met vele partners opknappen tot een grensverleggend en toegankelijk nautisch centrum: Het Zeilfort. Met een jachthaven, havenfaciliteiten en ligplaatsen, wordt het fort niet alleen een plek voor zeilers. Het forteiland wordt opengesteld voor publiek met hotelkamers, een museum en restaurant, culturele en sportieve evenementen.

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan de vele onderzoeken die noodzakelijk zijn voor de bestemmingswijziging. Het ontwerp bestemmingsplan heeft nu ruim twee jaar in beslag genomen. Dit najaar beslist de gemeenteraad hierover. Bij een positief besluit kan de omgevingsvergunning aangevraagd worden.

Ondertussen heeft architect Serge Schoemaker (tevens architect/ontwerper van Fort bij Hoofddorp) het masterplan uitgewerkt met ontwerptekeningen. Ook is de dakrenovatie bijna afgerond met steun van de gemeente Aalsmeer en provincie Noord-Holland.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in op zeilfort.nl.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.