Zero Waste project ook in de waterlinies?

Liniebreed Ondernemen participeert ook in een Europees forten en vesting netwerk, EFFORTS-Europe. Donderdag 13 januari was er een online conferentie met diverse interessante presentaties over duurzame oplossingen. Graag lichten we er één uit ter inspiratie voor onze deelnemers. Jeugdvereniging “Jeugd in de EU” is met de stichting Fortress of Culture Šibenik in Kroatië gestart met de uitvoering van het project Šibenik Zero Waste City. Hierbij worden burgers dit jaar op interessante en creatieve manieren voorgelicht over het belang van recycling en milieubescherming, zodat ze kunnen bijdragen aan verantwoord afvalbeheer in de stad Šibenik. In Šibenik zijn drie forten: St. Michael’s, Barone en St. John’s. Op deze locaties komen jaarlijks veel bezoekers (in 2019 waren dit er 172.106) en er worden diverse events georganiseerd. Op deze locaties wordt nu geïnvesteerd in het ‘zero waste’ project conform het 5R principe: refuse, reduce, reuse, recycle, rot (compost).

Bekijk hier de presentatie: Zero Waste Sibenik

Bekijk hieronder hun promotie video en laat je via inspireren voor jouw fort, waterliniegemeente of andere linielocatie om ook aan de slag te gaan met een duurzamere vorm van afvalbeleid.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.