Zoektocht naar juiste landaffuit voor kanon in Venlo

Gemeente Venlo beschikt over een zestal historische kanonnen. Vier daarvan zijn recent gerestaureerd. De gemeente wil één van deze kanonnen op een bijbehorend affuit terugplaatsen aan de haven in Venlo.

Helaas blijkt het lastig om de juiste informatie te vinden over een bij dit grote 17de eeuwse kanon passende en correcte landaffuit. Diverse vestingsteden en musea (waaronder Nationaal Militair Museum) zijn benaderd maar de juiste kennis ontbreekt nog. Wel is er een tekening van een affuit boven water.

Gemeente Venlo zoekt naar instanties en/of personen die kunnen helpen bij de zoektocht naar een correct affuit (vorm en afmetingen) en ervaring hebben met het bouwen van een dergelijk affuit. Ook wordt nog gezocht naar een instantie die een 17de of 18de eeuw kanon over heeft en deze (onder voorwaarden) zou willen overdragen. Informatie kan naar Maarten Dolmans: m.dolmans@venlo.nl.

Altijd op de hoogte?

Blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen in de waterlinies en schrijf je in voor onze digitale nieuwsbrief LinieNieuws.